Τρίτη, Μαΐου 13, 2008

ΕΛΙΟΨΩΜΟ
ΥΛΙΚΑ: 350-400 γρ. ελιές μαύρες αλμυρές
1/2 κιλό αλεύρι
1 σακουλάκι μαγιά
ρίγανη
χλιαρό νερό
Άν θέλετε: 1 μικρό κρεμμύδι ξερό τριμμένο πιπεριές πράσινες,κίτρινες και κόκκινες, κομμένες σε κυβάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βγάζουμε τα κουκούτσια απ' τις ελιές και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό, προσθέτουμε το αλεύρι και τη ρίγανη και φτιάχνουμε ένα πολύ πηχτό χυλό. Στο τέλος προσθέτουμε τις ελιές, (τις πιπεριές, και το κρεμμύδι τσιγαρισμένο) και τα ανακατεύουμε καλά.Λαδώνουμε ένα ταψί με μπόλικο λάδι και ρίχνουμε μέσα τον χυλό, τον απλώνουμε ώστε να έχει ο χυλός πάχος 1 1/2 εκ. μέσα στο ταψί. Ρίχνουμε και λίγο λάδι από πάνω και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (περίπου 180 βαθμ.) μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: