Πέμπτη, Μαΐου 15, 2008

Χταπόδι ξυδάτο

Υλικά * 2 κιλά χταπόδι * 1 κούπα ξύδι * 1 κρεμμύδι ξερό * 2 φύλλα δάφνη * 1/4 της κούπας λάδι
Μαγείρεμα
1. Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό φύλλα δάφνης και το κρεμμύδι ολόκληρο.Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 1/2 ή λίγο παραπάνω ανάλογα με το βάρος του (Δοκιμάζουμε άν έβρασε τρυπώντας με το πιρούνι)
2. Στραγγίζουμε το χταπόδι στο τρυπητό βάζοντας απόκάτω ένα βαθύ πιάτο για να μαζέψουμε το ζουμάκι που στραγγίζει.Αφού στραγγίσει το κόβουμε σε κομματάκια.
3. Σε μία σουπιέρα ρίχνουμε το λάδι, 1/4 της κούπας ξύδι ,το ζουμάκι που μαζέψαμε στο στράγγισμα ,λίγο αλάτι ,πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε στη σουπιέρα τα κομμάτια του χταποδιού όσο είναι ζεστά.
4. Τα αφήνουμε στην σουπιέρα για αρκετές ώρες και τα σερβίρουμε γαρνιρισμένα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή ρίγανη ή θυμάρι. Είναι ένας μεζές υπέροχος που υπάρχει στο ψυγείο διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή ,όταν η καλή παρέα τον χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: