Τρίτη, Μαΐου 13, 2008

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ



θα χρειαστούμε:
5 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
4 κουταλιές της σούπας άνιθο
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδοΑλάτι, πιπέρι (μαύρο), πάπρικαΑλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει)1 κούπα γραβιέρα ή φέταΛάδι για το τηγάνισμα

Πως το κάνουμε: Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα περνάμε από το χοντρό τον τρίφτη. Τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν τα υγρά τους. Αφού στραγγίσουν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνιθο, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Ζυμώνουμε καλά και αρχίζουμε να προσθέτουμε, κουταλιά - κουταλιά, το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός. Τέλος προσθέτουμε και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το λάδι. Παίρνουμε κουταλιές (κουτάλι της σούπας) από το μίγμα και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τους κεφτέδες που βγάζουμε τους αποθέτουμε σε απορροφητικό χαρτί (για να ρουφήξει το λάδι) και τους σερβίρουμε (κατά προτίμηση) με λεμόνι και γιαούρτι τσαντίλας πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο άνιθο . Είναι το ίδιο νόστιμοι και ζεστοί και κρύοι.
Ιδανικό μεζεδάκι για ούζο και τσίπουρο.

1 σχόλιο:

Μάκης Σταφυλάς είπε...

Ότι πρέπει για την εποχή αυτή σε ίσκιο με ουζάκι