Παρασκευή, Μαΐου 30, 2008

ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ

Υλικά

500γρ. πρόβειο κρέας (ψαχνό)

3 ντομάτες

3 ξερά κρεμμύδια

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ

Αλάτι, πιπέρι ,ρίγανη , λίγη ζάχαρη

Μαγείρεμα

Κόβουμε το κρέας σε κύβους (όπως περίπου κόβουμε το χοιρινό για την τηγανιά). Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλα. Ρίχνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας. Αφού πάρει χρώμα και πιάσει κρούστα το βγάζουμε και ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα στο χέρι χοντρά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μέχρι να πάρουν χρώμα και μετά ξαναβάζουμε το κρέας, προσθέτουμε τις ντομάτες, το ποτήρι με το λιωμένο ντοματοπελτέ και άλλα τρία ποτήρια ζεστό νερό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και μια πρέζα ρίγανη.Το βράζουμε για 1 ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά ελέγχοντας πού και πού για να μην εξατμιστεί το νερό και κολλήσει. Αν το νερό τελειώσει και το κρέας «κρατάει», χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε νερό.
Σερβίρεται με ρύζι , πατάτες τηγανιτές ή πουρέ.
Συμβουλή: Αν στο μαγείρεμα ρίξετε λίγο κόκκινο πιπέρι για να γίνει “καυτερό” μπορείτε να απλώσετε στραγγιστό γιαούρτι πάνω σε πίτες για σουβλάκι και πάνω εκεί να σερβίρετε το κρέας.(Βάλτε τις πίτες για λίγη ώρα στο φούρνο να πάρουν χρώμα).

1 σχόλιο:

xefteris είπε...

Όπου πάει ντομάτα ή χυμός ντομάτας
βάζoυμε και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ακόμα και στα γεμιστά.